Ugandasafari samt sol och bad på Pemba Island

Har du drömt om att få vara en del av den afrikanska savannen och få vara ett med naturen på riktigt? Ja, det är något unikt med att få uppleva lejon, elefanter och gorillor på fri fot, på nära håll och med guider som berättar allt om dem för dig. I denna färdigpaketerade resa på tolv dagar upplever du Uganda och Tanzania på riktigt, med viltsafari, båtsafari, bergsutflykter, vandringar och sol och bad. Läs vidare för att se vad som ingår!

Dag 1: Paradiset vid kratersjöarna.
Du anländer i Uganda på förmiddagen och hämtas därefter upp på flygplatsen av din guide, för att därefter påbörja resan mot Kibaleskogen. På vägen dit passerar du vackra teplantager, byar, berg, dalar och lummiga skogar. Vid lunchtid är du framme i paradiset vid kratersjöarna och du checkar in på Ndali Lodge, där helpension, lunch och middag ingår.

Dag 2: Se flodhästar och nil-krokodiler.
På morgonen beger du dig ut på vandring i Kibaleskogen, där du möter chimpanser och 8 andra primatarter. Efter lunch åker du vidare till Queen Elizabeth Nationalpark. På eftermiddagen åker du på båtsafari i Kazingakanalen som sammanbinder Lake George och Lake Edward. Under denna färd har du stor chans att få se flodhästar och nil-krokodiler på nära håll, samt elefanter, bufflar och andra djur som kommer ner till vattnet för att dricka.

Dag 3: Viltsafari med lejon
Du åker med på viltsafari i Queen Elizabeth National Park på förmiddagen, innan du åker söderut mot Ishasha-sektorn av parken som är känd för sina trädklättrande lejon. På eftermiddagen åker du på viltsafari och checkar in på den exklusiva lodgen Isasha Wilderness Camp. Helpension ingår.

Dag 4: Slingervägar upp i bergen
På förmiddagen väntas viltsafari, för att därefter inta sikte på de dimhöljda bergen i Bwindi Nationalpark. Vägen upp mot berget är förundransvärt vacker, med unika miljöer och slingervägar. På kvällen serveras du middag på lodgen.

Dag 5: Tid med gorillor
Dags för gorillavandring! Under denna dag vandrar du i grupp och får chans att spendera tid med gorillor. Efter denna vandring beger du dig tillbaka till lodgen.

Dag 6: Zanzibar!
Under denna dag färdas du till fantastiska Zanzibar i Tanzania och checkar in på hotellet Double Tree Stone Town. Transfer från flygplatsen till hotellet och frukost på hotellet ingår.

Dag 7: Livliga marknader i Stone Town
Under förmiddagen har du möjlighet att på egen hand upptäcka byn Stone Town, som är en tillhörande del av Zanzibar. Byn vimlar av lummiga gator, livliga marknader och kulturella samt historiska byggnader, monument och sevärdheter. På eftermiddagen åker du med transfer till flygplatsen för att flyga vidare till Pemba.

Dag 7-12: Sol, bad, all inclusive och spabehandling
Under dessa dagar bor du på det fantastiska hotellet Manta Resort i norra Pempa i Tanzania. Här njuter du av sol, bad och avkoppling. All inclusive och en spabehandling varje dag ingår.

Dag 12: Hemfärd
Transfer skjutsar dig till flygplatsen för inrikesflyg till Zanzibar.

Kontakta oss vid intresse
Detaljer

I priset ingår:

• Privat engelsktalande guide/chaufför under hela resan i safaribil med öppningsbart tak
• Bensin och vägskatter
• Alla parkavgifter
• Boende i dubbelrum på specificerade (eller likvärdiga lodger
• Måltider enligt program
• Båtsafari på Kazingakanalen
• Chimpansvandring
• Gorillavandring
• Obegränsat med dricksvatten i safaribilen
• Inrikesflyg Kihihi-Entebbe (om ni köper den biljetten blir det -2700 kr/person)

Manta Resort i Tanzania:
• Transfer från/till flygplatsen
• 5 nätter boende i vald rumskategori
• Frukost, lunch och middag a la carte
• All dryck: vatten, juice, läsk, kaffe/te, vin, öl, starksprit och drinkar
• En spabehandling/person/dag
• Lån av snorklingsutrustning och kajak

fr. 65 428 kr

Frånpris per person. Uganda, Zanzibar och Pembu Island.

Frånpriset gäller specifikt datum. Andra datum på förfrågan.

Intresserad av den här resan?

Kontakta oss via formuläret nedan eller genom att ringa vår säljare direkt så hjälper vi dig vidare. Vi besvarar alla frågor du kan tänkas ha och sätter ihop den perfekta resan för just dig. Välkommen!

Jag vill bli kontaktad via *
Samtycke *
Tack för att du kontaktar Big Travel Concept! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.
Något gick snett. Försök gärna igen senare.