Resa till Maldiverna, Sri Lanka & Qatar

En värld av natur, kultur och stränder

Destination: Maldiverna, Sri Lanka och Qatar som stopover

Längd: 15 dagar

Fokus: Kultur, natur, stränder och storstadspuls

Upplev det bästa av tre världar

Upplev en rundresa av kultur och natur i Sri Lanka, storstadspuls i Doha och sol och bad på Maldiverna. Sri Lanka är länge känt för sin rika kulturella historia och traditioner inom konst, arkitektur, musik och dans, samt historiska platser såsom Anuradhapura och Polonnaruwa, vilka är världsarv enligt UNESCO. Landet erbjuder även en fantastisk natur av stränder, berg, regnskogar och nationalparker, däri vackra platser såsom Sigiriya-klippan och Ella Gap. Allt detta tillsammans med souker, djupa traditioner och ultramodern storstadspuls i Doha, samt paradisstränder på Maldiverna, gör denna rundresa ytterst fascinerande och innehållsrik. Läs mer om hela upplägget nedan!

Urval av aktiviteter

National Museum of Qatar
Sigiriya Lion Rock, ett världsarv med imponerande ruiner och konstverk
Smakupplevelser 5,8 meter under vattnet

Upplägg dag för dag

Qatar

Upplägg: 3 dagar i Doha

Dag 1: Sharq Village & Spa

Under dag ett anländer du i Doha, som ett stopover innan din resa iväg till Sri Lanka och Maldiverna. Här bor du på Sharq Village & Spa, a Ritz-Carlton Hotel och äter mat av prisbelönta kockar på hotellet och avnjuter drinkar i baren. Under dagen besöker du National Museum of Qatar, en imponerande och banbrytande institution som hyllar landets rika kultur och historia genom innovativa utställningar och arkitektoniska mästerverk. Muséet har även en vacker restaurang på taket med fantastisk utsikt.

Dag 2: Souq Waqif och The Pearl-Qatar

Under dag två besöker du den kända tradtionella Souq Waqif i Dohas gamla stadskärna, för att sedan kontrastera den gamla stadskärnan med innovativa och toppmoderna The Pearl-Qatar. Här shoppar du i exklusiva butiker och äter god mat i restauranger längs med den vackra marinan.

Dag 3: Avgång mot Sri Lanka

På morgonen åker du vidare mot Sri Lanka.

Sri Lanka

Upplägg: 6 dagar på Sri Lanka

Dag 3: Sri Lanka – Negombo:

Vid ankomsten till flygplatsen blir du välkomnad av representanter från Jetwing Travels och överförs till kuststaden Negombo. Ta en avslappnad rundtur i Negombo, som är känt som ”Lilla Rom”, och utforska dess holländska fort och pittoreska holländska kanal. Njut av en traditionell välkomstceremoni och slappna av under en övernattning i Negombo.

Dag 4: Negombo – Dambulla/Sigiriya:

Efter frukosten besöker du den lokala fiskmarknaden i Negombo och fördjupar dig i den livliga fiskeindustrin. Fortsätt sedan din resa till Dambulla/Sigiriya, där du kommer att utforska det ikoniska Dambulla Cave Temple, en UNESCO-världsarvsplats. Beundra de 157 statyerna av herre Buddha och de antika målningarna som pryder grottväggarna. För att sedan övernatta i Dambulla/Sigiriya.

Dag 5: Dambulla/Sigiriya – Matale – Kandy:
Börja dagen med en tidig morgonbestigning av Sigiriya Rock Fortress, en majestätisk UNESCO-världsarvsplats. Beundra den hisnande utsikten från toppen och upptäck den fascinerande historien om denna antika fästning. Därefter fortsätter du till Kandy, den kulturella huvudstaden i Sri Lanka. På vägen besöker du en kryddträdgård i Matale och lär dig om det mångfaldiga utbudet av kryddor som odlas i regionen. På kvällen besöker du Tooth Relic-templet, en högt ansedd buddhistisk plats. Övernattning i Kandy.

Dag 6: Kandy – Nuwara Eliya:
Utforska den charmiga staden Kandy, som är belägen bland grönskande kullar. Njut av sevärdheterna längs Upper Lake Drive, Market Square och besök en juvelbutik. På eftermiddagen går du ombord på ett tåg från Peradeniya/Kandy Railway Station till Nanu-Oya och fördjupar dig i de pittoreska landskapen i höglandet. Kliv av vid Nanu-Oya och fortsätt till Nuwara Eliya, där du kommer att övernatta.

Dag 7: Nuwara Eliya – Ella – Yala:
Efter frukosten ger du dig av mot Yala, med ett stopp vid Ravana Ella-vattenfallet på vägen. Förundra dig över vattenfallets skönhet och njut av läckra snacks.

Dag 8: Safari

Under dag åtta ger du dig ut på en spännande safari-tur i Yala National Park, känt för sitt mångfaldiga djurliv, inklusive leoparder, lathundbjörnar och asiatiska elefanter, följt av övernattning i Yala.

Dag 8: Avgång mot Maldiverna

Maldiverna

Upplägg: 6 dagar på Maldiverna

Dag 8-15: Sol och bad på Hurawahli Island, Maldiverna

I denna konceptera spenderar du dina sista resdagar i fullkomlig sinnesharmoni på stränder på Hurawahli Island på Maldiverna. Du bor på femstjärniga Hurawahli Island Resort som är en lyxig semesterort belägen på en privat ö på Maldiverna. Resorten erbjuder boende i form av vattenvillor och strandvillor, där varje villa är elegant inredd och har en privat pool eller direkt tillgång till den turkosblåa lagunen. Här kopplar du av på de vita sandstränderna, dyker, snorklar i det kristallklara vattnet och upplever kulinariska läckerheter från olika restauranger och barer på ön. Resorten erbjuder också spa-behandlingar och ett brett utbud av aktiviteter för en minnesvärd och avkopplande vistelse. Och när du vill fly ön kan du också hyra en yacht över en dag.

När det blir dags för en middag helt utöver det vanliga så har du även nära till 5.8 Undersea Restaurant, som är belägen 5,8 meter under havsytan och erbjuder en oförglömlig undervattensupplevelse. Restaurangen erbjuder enastående panoramautsikt över det marina livet genom stora glasfönster, vilket skapar en magisk atmosfär.

Intresserad av denna konceptresa?

Kontakta oss via formuläret eller ring vår säljare så hjälper vi dig vidare. Vi besvarar alla frågor du kan tänkas ha och sätter ihop den perfekta resan för dina ändamål. Välkommen!

0775 – 555 000

Tack för att du kontaktar Big Travel Concept! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.
Något gick snett. Försök gärna igen senare.