Cortina d´Ampezzo, Italien: Ett förtrollande världsarv

Dolomiternas – Ett historiskt och kulturellt världsarv

Det femstjärniga hotellet Cristallo a Luxury Collection Resort & Spa ligger i Cortinad ´Ampezzo i norra Italien. Hotellets rum har möbler i rokokostil med träpanel och tapeter på väggarna, samt en balkong som vetter ut mot den snötäckta bergskedjan Dolomiterna. Hotellet är omgivet av ett fantastiskt bergslandskap med snöfyllda alptoppar och som bär på en djupt förankrad historia, ett förtrollande kulturarv som är på listan av en av UNESCO:s världsarv.

Här finns ett av Europas största skidsystem Dolomiti Superski med hundratals sammanlänkande pister. Området med sitt enorma utbud av vinteraktiviteter gör allt för att hålla dig sysselsatt och aktiverad, med längdskidåkning, snowkiting, pulkaåkning, skridskoåkning, curling, is klättring, heli-skiing och iskart bland annat. Pendelbussar till och från skidliftar finns tillgängliga, liksom limousine- och helikoptertransfer.

Världscupen i utförsåkning är en annan aktivitet som väcker denna exklusiva by till liv varje år, där skidåkare, tv team och massvis av människor samlas för att njuta av en sammanhållen och genuin atmosfär. Under denna period spirar atmosfären överallt i byn, på piazzorna i centrum, men också ända upp till platsen Cima Tofana som erbjuder fantastisk utsikt på 3000 meters höjd. Från år 1956 har Olympiska spelen med jämna mellanrum arrangerats här och nästa tillfälle blir år 2026. Och visste du förresten att James Bond har spelats in här? Ja, det stämmer!

Detaljer

• Flyg med Lufthansa till Venedig (1 incheckat bagage)
• 7 nätter på Cristallo Classic room inkl. frukost
• Transfer från Venedig Airport med Cortina Express, alternativt privat taxi

Intresserad av den här resan?

Kontakta oss via formuläret nedan eller genom att ringa vår säljare direkt så hjälper vi dig vidare. Vi besvarar alla frågor du kan tänkas ha och sätter ihop den perfekta resan för just dig. Välkommen!

Jag vill bli kontaktad via *
Samtycke *
Tack för att du kontaktar Big Travel Concept! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.
Något gick snett. Försök gärna igen senare.