8-dagars rundresa i Marrakech

Staden Marrakech i Marocko välkomnar dig en värld av folkliv, vindlande gränder av färger, dofter, ringmurar och sagoberättelser. Ormtjusare, spåkvinnor och musikanter förgyller föreställningen om Marrakech som en sagovärld och en av världens mest mytomspunna städer. Välkommen att ta del av en unik rundresa på åtta dagar.

Dag 1 & 2

Under dag ett flyger du ner till flygplatsen Menara Marrakech, för att invänta avfärd mot staden Casablanca under dag två. I Casablanca får du chans att besöka en av de största moskéerna i världen – Hassan 11-moskén. På eftermiddagen besöker du torget Mohammed V Square. För att därefter avsluta dagen med fantastisk strandpromenad i den livliga staden Ain Diab. Här finns eleganta franska restauranger, trendiga nattklubbar och exklusiva strandklubbar.

Dag 3 & 4

Under dag tre besöker du Marockos huvudstad Rabat. I Rabat upptäcker du Oudaya Kasbah, en oas starkt förankrad i historien och en av de mest unika platserna i Marocko (och också världsarvslistad av UNESCO).  På eftermiddagen besöker du även berömda Hassan Tower. Under dag fyra väntar avresa till Meknes, där du fascineras av den majestätiska porten Bad Mansour. Du upptäcker också världsarvslistade Volubilis med de bäst bevarade utgrävningarna i hela nordvästra Afrika.

Dag 5 & 6

Under dag fem upptäcker du en av islams viktigaste vallfärdsorter Medina, varav även denna sevärdhet är med på UNESCO:s världsarvslista. Du upplever även staden Fès, som skapar rörelse och livfullhet som drar dig djupt in i dess historiska själ. För att därefter ta del av Nejjarrinefontän, Karaouine-moskén, Mellah och panoramautsikt från fästningar i norr. Under dag sex besöker du Ifrane, en stad på en höjd av 1650 meter och en utmärkt plats för dig som älskar äventyr.

Dag 7 & 8

En av Marockos mest besökta städer Marrakech förgyller dag sju. Här finns ett av de mest trafikerade torgen i Afrika och ett av de största soukerna i hela världen. Under eftermiddagen njuter du av den antika atmosfären i soukerna och torget Djamaa El Fna med dansare, akrobater, ormtjusare, uppträdande apor och så mycket mer. Under denna dag får du även ta del av Koutoubia-moskén och den historiskt berömda fruktträdgården Menara Gardens.

Detaljer

Intresserad av den här resan?

Kontakta oss via formuläret nedan eller genom att ringa vår säljare direkt så hjälper vi dig vidare. Vi besvarar alla frågor du kan tänkas ha och sätter ihop den perfekta resan för just dig. Välkommen!

Jag vill bli kontaktad via *
Samtycke *
Tack för att du kontaktar Big Travel Concept! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.
Något gick snett. Försök gärna igen senare.