16 dagars natur- och kulturresa i unika Vietnam

Dag 1 & 2. Övernattning i Saigon

Under första dagen får du uppleva staden Saigon. Shoppa, ät god mat eller njut av underhållning i den fantastiskt levande staden. Under dag två får du chans att upptäcka Cu Chi-tunnlarna, som består av ett otroligt underjordiskt nätverk av 200 km långa tunnlar framgrävda för hand. På eftermiddagen kan du fortsätta att upptäcka Saigons mängder av kulturella sevärdheter, såsom Notre Dame-katedralen eller den anmärkningsvärda platsen för War Remnants Museum. 

Dag 3 & 4. Övernattning i Can Tho

Ge dig iväg med båt till populära byn Cai Bei, för att upptäcka marknader, lokalbefolkning och fruktträdgårdar. Åk sedan vidare genom en rad olika små kanaler för att uppleva charmen i Mekong Delta-regionen. Under dag fyra fortsätter båtturen längs med Can Tho-floden och anländer i Cai Rang, som är den största marknaden i regionen. 

Dag 5 & 6. Övernattning i Da Lat 

En kort flygresa bort och du hamnar i Da Lat City. I denna stad kan du besöka Vietnams sista kejsares sommarpalats och Crazy House. Du kan även upptäcka Thien Vien Truc Lam, som är ett populärt tempel beläget på en kulle med fantastisk utsikt över vackra trädgårdar. Under dag sex kommer ett besök i berget Lang Biang att avslöja ett land av fridfull naturlig skönhet omgiven av trädgårdsplantager. 

Dag 7 & 8. Övernattning i Nha Trang

Under dag sju beger du dig österut mot kusten och passerar små byar av handelsträdgårdar innan du kommer fram till Nha Trang City på eftermiddagen. Dag åtta innebär en heldags stadsrundtur för att besöka landmärken och andra stora intressanta platser såsom Ho Chi Minhs Mausoleum, One Pillar Pagoda, Temple of Litterature eller Vietnam National History of Museum. Därefter kan du cykla till de gamla kvarteren i Hanoi för att få inblick i hur vardagen ser ut för de människor som bor i de äldsta delarna av staden. 

Dag 9 & 10. Övernattning i Hoi An

Under dag nio får du chans att besöka det fascinerande Cham-museet och den berömda My Khe-stranden i Da Nang. Därefter får du ta del av häftig natur och fantastiska marmorberg på din väg till Hoi An Ancient Town. Byn är ett exceptionellt välbevarat exempel på en sydostasiatisk handelshamn med anor från 1400-talet. Under dag tio får du uppleva Faifo, som tidigare var en av Sydostasiens största internationella hamnar. Än idag har hamnen kvar mycket av den antika prägeln. I staden kan du även besöka den japanska och antika bron Cover Bridge Pagoda, som är en symbol för den antika staden och ett måste att besöka när du väl är här. Du kan även besöka de två slående vackra templen Tran Family Chapel och Phuc Kien Assembly Hall. På eftermiddagen tar du en båttur på floden och du kommer att njuta av landskapet längs Thu Bon-floden och den allmänna utsikten över Hoi Ans antika stad. 

Dag 11. Övernattning i Hue

En naturskön bilresa tar dig längs kusten från Hoi An till Hue, den tidigare kejserliga huvudstaden i Vietnam. Här är den antika Förbjudna staden, där Nguyen-dynastin styrde mellan 1802 och 1945, värt ett besök.

Dag 12 & 13. Övernattning i Ha Noi

Under denna dag färdas du med båt genom Parfymfloden till Thien Mu-templet, för att sedan fortsätta till Royal Mausoleum’s of Tu Duc. Denna magnifika plats består av bland annat tempel och gravar. Dag tretton börjar med ett besök på Ho Chi Minh’s Mausoleum, för att därefter låta dig fascineras av en fridfull serie av vackra trädgårdar vid Temple of Litterature. Du fortsätter dagen med att besöka Hoan Kiem Lake, där du i norra delen av denna sjö hittar det unika Ngoc Son-templet från 1700-talet. 

Dag 14, 15 & 16. Övernattning i Ha Long Bay

På morgonen bär det av mot Ha Long Bay, som är en av Vietnams mest imponerande natursköna sevärdheter. Denna spännande kryssning kommer att ge dig en fantastisk utsikt över det idylliska landskapet, med cirka tretusen höga kalkstensöar som sticker upp från det klara och smaragdgröna vattnet.

Detaljer

Intresserad av den här resan?

Kontakta oss via formuläret nedan eller genom att ringa vår säljare direkt så hjälper vi dig vidare. Vi besvarar alla frågor du kan tänkas ha och sätter ihop den perfekta resan för just dig. Välkommen!

Jag vill bli kontaktad via *
Samtycke *
Tack för att du kontaktar Big Travel Concept! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.
Något gick snett. Försök gärna igen senare.